Over mij

Terugkijkende was ik altijd al een hoog sensitieve persoon geweest, Als kind al had ik sterk het gevoel als dingen klopte of niet. Altijd al een sterke interesse en connectie gehad wat later Alchemie, licht en schaduw werk bleek te zijn.

Verder ontwikkelde de wereld van energetisch en logisch werken sterk binnen mijn doen en laten. Danslessen volgen klopte bij mijn zielsverlangen, alleen werd deze keuze afgelast. ik moest me maar focussen op een carrière in de horeca. Dit was toen de beste strategie om toch creatieve en sociaal bezig te kunnen zijn. Maar het koste mij ook mijn welzijn en gezondheid. De bekende burn-outs waren het kado om mijn leven weer kloppend te maken.

De weg naar het volgen van mijn hart begon zich verder te openbaren, tussen de horeca breaks door, volgde ik een reiki opleiding en ontwikkelde me tot een meester. De spirituele zoektocht koerste richting het pad van de oosterse krijgskunsten, bewegingsleer en filosofie van Aikido, Qi Gong .

Mijn horeca en kok vak kreeg ook meer diepgang om ook maar in Healing of foods, voedingsrituelen en voedingswijsheden te duiken.

Niet wetende dat ik na vele jaren training zelf nog eens goed door de donkere dagen van de ziel diende te reizen. en in die periode letterlijk alles verloor en dit zelfs tot thuisloosheid leide. Dit is de Ronin die zich openbaarde om moedig te zijn en vertrouwen te houden in de processen waar we als mens doorheen kunnen gaan,

Met een rijke ervaring van meer dan 20 jaar op gebied van de krijgskunst, beweging en energy leer vormde ik Aikidao Ronin. Wat betekend de wijsheid van het universum /natuur op een eigenzinnige manier samenbrengen in je lichaam, geest en ziel. en deze levens leer zo puur mogelijk door te geven met een vleugje rebelsheid en speelsheid.

Mag wel zeggen dat ik innerlijk rijk ben geworden, en mijn levensmissie is om een ieder die openstaat om verder te evolueren hierin een stukje te mogen begeleiden.